SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Nikki Hamers maakte de overstap naar de zorg

LAREN - Nikki Hamers, 34 jaar uit Laren, heeft in 2020 de overstap gemaakt van horeca naar de zorg. Ze zit nu aan het einde in haar BBL opleiding bij Marga Klompé in de vestigingen ‘t Talma in Laren en De Hoge Weide in Lochem. 

Toen twee jaar geleden de corona uitbrak en de horeca dicht kwam te zitten, kwam voor Hamers een moment van rust en ruimte om na te denken over haar toekomst. De keuze om de overstap te maken naar de zorg heeft ze echt op gevoel gemaakt. “Ik voelde me altijd al erg op mijn gemak bij ouderen en bij een bezoek aan de Hoge Weide zag ik een erg fijne werkplek.” Er bleek nog een aantal vacatures vrij te zijn voor een BBL opleiding en Hamers schreef zich direct in. 

Zekerheid

De opleiding duurt tussen de twee tot drie jaar en bestaat uit 24 uur per week. 20 uur werk je op de locatie en vier uur besteed je aan de opleiding op school. “Al komt er natuurlijk nog wel het nodige huiswerk bij kijken.” Na de opleiding krijg je direct een vast contract, dus ben je verzekert van werk. “Die zekerheid is erg prettig, want je gaat toch een heel nieuw avontuur aan.” Momenteel loopt ze stage op de Psychogeriatrische, ofwel PG afdeling, waar voornamelijk mensen met dementie wonen. 

“Ik heb nu gekozen voor de zorg, omdat er zoveel diepgang en contact is met de cliënten. In de horeca gaat het allemaal zo snel en is het van korte duur, hier heb ik echt tijd voor de mensen.” Het werk biedt ook veel uitdaging. Zo komt er meer bij kijken dan alleen het verzorgen van de cliënten. “ Vooral op de PG afdeling moet je echt empathisch te werk gaan. De cliënten kunnen niet altijd uitleggen wat er aan de hand is, dus moet je goed veranderingen in het gedrag aanvoelen en daar dan de juiste hulpmiddelen bij inzetten.” Deze verantwoordelijkheid leek Hamers juist erg spannend, maar is nu juist één van de mooie aspecten van het vak.

Praktisch

“Het mooie van de opleiding is dat wat je leert ook gelijk toe kan passen. Als je praktisch bent ingesteld, dat is dit echt een hele mooie opleiding. Dit maakt het een erg fijne manier van omscholen en de zorg is een breed begrip. Je kan na de opleiding nog alle kanten op.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.