Boetiek hotel BonAparte is niet alleen voor hotelgasten, maar ook voor mensen uit de buurt
- Uit de krant
- 24 februari 2022
- Mattijs Janssen
LOCHEM - Boetiek hotel BonAparte heeft net een tweede lockdown achter de rug. Hoewel het hotel lange tijd open kon blijven, moest het restaurant en het terras wel sluiten. Eigenaren Toni Hoevers en Harm Oosting hebben echter niet stil gezeten. “Juist in deze tijd zijn we ondernemerder geworden en hebben we gezocht naar de mogelijkheden en kansen”, zeggen ze trots.
Zo is onder andere de keuken geheel vernieuwd en zal zeer binnenkort ook het restaurant volgen. In 2019 is Ronald Gebbinck als nieuwe chef-kok het team komen versterken. Omdat het hotel en restaurant gesloten waren, was dit een uitgelezen moment om te vernieuwen. Zo kon Gebbinck de keuken geheel naar zijn hand zetten en komt er snel een nieuwe smaakvolle menukaart. Hierbij willen ze vooral gaan werken met lokale producten uit de regio.
Private Dining
Ook is de indeling van de kamers veranderd, laten ze zien. “Zo is het hotel helemaal klaar mochten er weer nieuwe maatregelen komen. Maar dat hopen we natuurlijk niet.” Elke kamer is nu zo ingericht dat ze open kunnen blijven of kunnen inzetten op private dining, waarbij de gasten van hun ontbijt, lunch of diner op hun eigen kamer kunnen genieten. Ook hebben ze samen met Fleming Syndrome de badkamers opnieuw ontworpen. De vloer heeft een mooie hout tint gekregen en de douchegordijnen zijn vervangen door moderne inloopdouche.
Boetiek hotel BonAparte wil zich ook meer gaan inzetten op de regio. Ze zijn zeven dagen per week open voor ontbijt, lunch, diner of een lekker kopje koffie. Ze hebben het voordeel dat ze als hotel zeven dagen per week bemand zijn van de ochtend tot de avond. “Veel mensen in de regio denken dat je bij een hotel eerst moet reserveren of dat het alleen voor de hotelgasten is, maar dat is bij BonAparte zeker niet het geval. Je kan hier gewoon zo binnen lopen, of na een wandeling op de Lochemse Berg even op het terras een kopje koffie met gebak nuttigen”, zegt Oosting.
Onder de stretchtent
Afgelopen zomer hebben ze het terras verdeeld in tweeën, eentje achter in de tuin en de andere aan de voorzijde. Door er een Afrikaanse stretchtent boven te plaatsen, werd er tot verbazing van de eigenaren zelfs meer gebruik gemaakt van het voorterras dan voorheen. “Door de tent is het terras voor toegankelijker voor passanten, omdat ze niet eerst het hotel door hoeven. Dat neemt toch een drempel weg bij mensen”. Ook de komende tijd zal de tent blijven staan.
De stretchtent werden vooral ingezet in de tuin voor de bruiloften en feesten. Boetiek hotel BonAparte zal zich voor nu vooral inzetten op de hotelgasten, het restaurant en de kleine feesten en bruiloften. Er staan al weer heel wat bruiloften gepland en er moeten er natuurlijk ook nog veel ingehaald worden. Recent is er een artikel in een regionaal dagblad geplaatst dat BonAparte verkocht zou zijn, maar eigenaar Harm geeft aan dat dit zeker niet te geval is. “Er zijn nieuwe investeerders voor het pand, maar Boetiek hotel Bon Aparte blijft van Toni en mij. Dit heeft geen enkel gevolg of invloed op BonAparte.”
Personeelstekort
Nu de branche langzaam uit de coronacrisis komt, staat er een nieuwe uitdaging te wachten. De personeelscrisis. “Onze sector heeft lange tijd vastgehouden aan de haar manier van werken en heeft niet snel genoeg geschakeld om mee te gaan met de tijden. Overal zie je sectoren veranderen en hun personeel verandert mee, dit zullen wij ook moeten doen. Wij zullen ons moeten aanpassen, want er is en blijft een groot personeelstekort. We denken nu vooral in oplossingen hiervoor, zoals bijvoorbeeld werken met QR codes op het terras. Zo kunnen we met minder personeel, wel hetzelfde werk blijven verrichten”. Desondanks zijn ze nog wel altijd op zoek naar mensen, en vooral straks voor hoogseizoen zoeken ze nog scholieren voor leuk vakantiewerk.