SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Blaas je tuin nieuw leven in!

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Als de zomer voorbij zijn dan staat de herfst alweer bijna voor de deur. Als de herfst in volle gang is vallen de blaadjes van de bomen en deze dwarrelen rond in jouw tuin. Vaak ontkom je er niet aan dat jouw hele tuin en gazon onder de blaadjes liggen. Dit is natuurlijk geen mooi uitzicht, het ziet er rommelig uit. Daarnaast zijn rond dwarrelende blaadjes slecht voor het gazon. Koop het juiste Stihl tuingereedschap en blaas jouw tuin weer nieuw leven in!

Waarom een bladblazer?

Er zijn veel verschillende soorten bladblazers op de markt. De beste bladblazer is de Stihl bladblazer. Deze bladblazer blaast in een mum van tijd al jouw blaadjes in de tuin weg. Naast de Stihl bladblazer zijn er nog vele andere bladblazers te koop. Zo zijn er bladblazers op accu, elektrische bladblazers en bladblazers op benzine. Voor welke bladblazer jij kiest heeft onder andere te maken met de grootte van jouw tuin. De elektrische bladblazers en de bladblazers op accu zijn geschikt voor de kleine tot middelgrote tuinen. 

De benzine bladblazers zijn geschikt voor grote tuinen en parken. Het voordeel van een bladblazer is dat je het fysieke werk niet meer zelf hoeft te doen, je hoeft de blaadjes niet meer weg te harken. De bladblazer heeft enorm veel kracht en blaast alle blaadjes gemakkelijk en snel weg. Het onderhoud in de tuin, vooral in de herfstmaanden, vergt veel tijd en fysieke kracht. 

Je moet de tuin vaak onderhouden om de tuin gezond te houden. Naast dat het blad in de tuin er rommelig uitziet is het ook slecht voor het gazon. Door de verzameling van bladeren op het gazon verstikt het gras. Dit houdt in dat het gras geen lucht en licht meer krijgt, dit kan zorgen voor kwetsbare plekken en een viltlaag. 

Het gras gaat dan kapot en dit resulteert in een dood gazon. Met een bladblazer kan jij dit voorkomen. Daarnaast ligt het terras in de tuin in de herfst vaak vol met een hoop bladeren, met een bladblazer blaas jij jouw terras weer schoon. Op dit schone terras kan jij in de avond met een kampvuurtje heerlijk vertoeven. 

Schaf een bladblazer aan en geniet van de voordelen!

Veiligheid voorop!

Als jij gaat bladblazen moet je de veiligheid goed waarborgen. Er kunnen nare ongelukken met een bladblazer gebeuren. Draag als je gaat bladblazen goede kleding en handschoenen. Daarnaast is een veiligheidsbril en gehoorbescherming vereist. Als jij aan alle veiligheidsvoorschriften voldaan hebt, dan kun je beginnen met bladblazen. Bladblazen is geen moeilijk werkje, maar het is wel verstandig dat je weet hoe je het beste kan gaan bladblazen. 

Allereerst is het belangrijk dat je bepaald waar jij alle bladeren gaat verzamelen. Op die manier kan je naar een bepaalde plek toe blazen. Vervolgens kan je beginnen met blazen, werk naar het midden toe. Met een Stihl bladblazer elektrisch heb je tijdens het bladblazen geen last van snoeren, je kan vrijuit door de tuin bewegen. Zorg ervoor dat je de bladeren voor je uitblaast en beweeg de bladblazer van links naar rechts.

Als alle bladeren weg zijn geblazen kan je de verzamelde bladeren bij elkaar harken. Met een bladblazer maak jij jouw tuin razendsnel weer netjes en gezond!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.