SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

'Grootste minibieb van de Achterhoek' geopend in Barchem

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BARCHEM - Buurtvereniging De Vrochterhoek in Barchem opende onlangs haar buurtbibliotheek. Ze melden dat het de grootste is die in de Achterhoek te vinden is. Buurtbibliotheken zijn populair. Iedereen kan er een boek meenemen om te lezen. "Terugbrengen hoeft niet, maar mag wel. Zo krijgt een boek een tweede leven", leggen ze uit.

Voor de Barchemse bibliotheek bouwden vrijwilligers een houten gebouw met binnen een aantal kasten voor de vele boeken en tijdschriften, die buurtgenoten hadden aangeleverd. Ook maakten ze een forse leesbank, die in de winter binnen staat en de rest van het jaar buiten. Daar kunnen wel tien personen gezellig aanzitten. Dat komt het buurtgevoel ten goede.

Camping

De bibliotheek staat op de mini-camping ’t Fleerhof van de familie Bannink op de hoek Hardermaat-Flierdijk. Daardoor kunnen ook campinggasten van de leesfaciliteit gebruik maken. In de praktijk blijkt dat al een groot succes. Buurtbewoners gaan zeker ook aansluiten. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde de opening in kleine kring. Door een doek weg te halen onthulde voorzitter Henk Meulenveld de naam van de bibliotheek: kort maar krachtig ‘Buurtbieb’.

De voorzitter roemde de drie bouwers die vele dagen en vele uren in het realiseren van de bieb hebben gestoken. Ook de bibliothecaresse het gebouw en de boeken in orde houdt, kreeg lof toegezwaaid. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.