SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het Staring College in Lochem.

Bestuurlijke fusie Staring College en Assink Lyceum is een feit

  •  Belangrijke samenwerking
  •   23 december 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - De medezeggenschapsraden en raden van toezicht van het Assink lyceum en het Staring College hebben ingestemd met een bestuurlijke fusie. Vanaf 1 januari 2022 gaan beide scholen verder onder een nieuwe stichting, genaamd Portuur. De middelbare scholen hebben gekozen voor een bestuurlijke fusie om kwalitatief en divers voortgezet onderwijs te kunnen blijven verzorgen in de regio, zonder hun zelfstandigheid te verliezen.

Afgelopen voorjaar gaven de raden van toezicht van het Assink lyceum en het Staring College opdracht om de mogelijkheden van een bestuurlijke fusie te onderzoeken. Dit initiatief werd genomen vanwege het teruglopende leerlingenaantal in de regio. Vervolgens zijn medezeggenschapsraden, ouders, leerlingen, medewerkers, externe stakeholders en vakbonden inhoudelijk betrokken bij dit proces.

Samenwerking

De bestuurlijke fusie is een gelijkwaardige samenwerking, waarin beide scholen zelfstandig blijven. Ook de schoolleiding blijft haar eigen koers varen. Portuur, de naam van de nieuwe stichting, is synoniem aan ‘gelijke’, ‘medespeler’, ‘collega’ of ‘teamgenoot’. Hiermee wordt de verbinding en gelijkwaardigheid tussen de scholen, medewerkers, ouders en leerlingen benadrukt.

Vanaf 1 januari start het nieuwe bestuur. Carlien Krist-Spit, bestuurder van het Staring College en Dirk Speelman, bestuurder van het Assink lyceum blijven tot het einde van het schooljaar als bestuurders optreden. Op dit moment zijn beide scholen bezig om de laatste zaken op het gebied van financiën, personeelszaken en organisatie uit te werken die nodig zijn om op 1 januari te kunnen starten. Ook de website voor Portuur is in voorbereiding. In januari komt de website online.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.