SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De duizendste bezoekers samen met gastvrouw (midden).

Terug in de tijd in het David Evekink-museum, duizend mensen deden het al

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Je gaat ineens terug in de tijd als je het pop-upmuseum David Evekink binnengaat. Al enkele weken is één van de Zutphense arbeidershuisjes uit de negentiende eeuw te bekijken. Afgelopen weekend stapte de duizendste bezoeker naar binnen.

Het arbeiderhuisje uit 1874 toont de woon-leefomstandigheden van de arbeiders uit die tijd, en vrijwilligers van het Gilde gehesen in negentiende-eeuwse kleding houden het draaiende. Peter Mertens met zijn familie, uit het Belgische Poederlee waren als duizendste bezoeker in het pop-upmuseum.

Oude klederdracht

Ze waren eigenlijk naar de Veluwe gekomen om daar met een groep te gaan wandelen, ze hoorde van het stadje Zutphen en namen er gauw een kijkje. Ze vervolgden hun bezoek aan het museum met het dragen van de oeroude kledendracht, en daarnaast namen ze deel aan een rondleiding die langs het huisje van 'Hendrika Baneman' ging. De duizenste bezoeker komt graag nog eens terug naar Zutphen, omdat volgens hem één dag niet genoeg is.

De expositie in het pop-upmuseum is vormgegeven door studenten van Aventus Zutphen, samen met de David Evekink Stichting, Musea Zutphen en het Erfgoedcentrum Zutphen. Het huisje van de David Evekink Stichting aan de Berkelsingel 2 blijft nog opengesteld tot en met zondag 31 oktober 2021 op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.