SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Henk Kamp tijdens een interview met NPO Radio 1.

Wordt deze voormalig Zutphenaar minister van Defensie?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - VVD'er Henk Kamp, die tot 2014 in Zutphen heeft gewoond, wordt mogelijk minister van Defensie. Ingewijden melden aan persbureau ANP dat hij de beoogde opvolger van Ank Bijleveld is.

Ank Bijleveld (CDA) trad vrijdag af na aanleiding van de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Ze kreeg vorige week een motie van afkeuring aan haar broek van de Tweede Kamer. Kamp (69) is een veteraan op het binnenhof. Hij bekleedde was tussen 2002 en 2007 ook al minister van Defensie.

Ontkennen

Vrijdag zei de oud-minister echter nog dat het hem niks leek. Hij vertelde erover in het tv-programma De Week van Gelderland. "Ik heb dat soort dingen elf jaar lang gedaan op vier ministeries. Het is een keer mooi geweest, de volgende generatie is aan de beurt", vertelde hij.

Hij sprak ook over de Afghanistanmissie. Kamp vertelde het vreselijk te vinden dat twintig jaar na het begin van de oorlog, de situatie van voorheen weer terug lijkt te keren. "We hebben het nodige bereikt, maar het heeft niet beklijfd", aldus Kamp in het tv-programma. "Het zakt nu weer weg en dat is heel erg."

Voor zijn carrière in Den Haag was hij lange tijd actief in de provinciale politiek. Hij was van 1976 tot 1994 voor de VVD lid van de gemeenteraad van de toenmalige Gelderse gemeente Borculo. Vanaf 1986 was hij in deze plaats tevens wethouder. Van 1987 tot 1994 was hij lid van de Provinciale Staten van Gelderland. In 1994 werd hij lid van de Tweede Kamer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.