SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Foto ter illustratie.

Zutphense politiek wil, met spoed, meer vluchtelingen opvangen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Acht fracties uit de Zutphense gemeenteraad willen dat er meer plek gecreëerd wordt voor de opvang van vluchtelingen. De grenzen van de opvangcapaciteit van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) komt namelijk in zicht.

Ze willen dat er goede plekken gecreëerd worden. "De inzet van crisisopvang in tenten of sporthallen is onwenselijk en moet voorkomen worden", legt Irene Kleinrensink (GroenLinks) namens de partijen uit. Ze verzoeken het college om op zoek te gaan naar extra locaties in de Gemeente Zutphen.

Het verzoek is ingediend door GroenLinks, ChristenUnie, CDA, VVD, D66, PvdA, Stadspartij en KiesLokaal. Kleinrensink zegt dat het primair om de vluchtelingen uit Afghanistan gaat. "Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om mensen in nood zo snel mogelijk op te vangen en een veilig onderkomen te bieden", beklemtoont ze.

'Snel handelen'

Normaliter heeft het college 30 dagen de tijd te reageren op schriftelijke vragen, gezien de acute noodzaak en urgentie hebben de partijen middels een begeleidende brief het college verzocht bij voorkeur dit onderwerp al deze week bij de collegevergadering te bespreken.

In Amsterdam was dit weekend een demonstratie om aandacht te vragen voor Afganen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.