SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brand treft schuur van boerderij aan Kerkpad in Zutphen

ZUTPHEN - Een brand heeft een schuur aan het Kerkpad in Zutphen getroffen. Dit gebeurde maandagavond omstreeks 22.30 uur vlak naast een boerderij. De schade aan het oude gebouwtje is groot.

De brandweer ging met meerdere voertuigen op de brand af om het vuur te bestrijden. Er werden onder andere gasflessen uit de schuur gehaald om explosies te voorkomen. De schade aan de schuur is groot. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. De rook trok naar Warnsveld, wat in de dorpskern goed te ruiken was.

Omstanders begonnen in eerste instatie zelf met het blussen van het schuurtje, met tuinslangen. Toen de brandweer arriveerde namen zij het over. Het schuurtje is afgezet en niet toegankelijk. Dit komt mede omdat er mogelijk asbestplaten op het dak liggen. De kans is daarbij ook aanwezig dat er asbest is vrijgekomen bij de brand. 

Niet bij omstreden boer

De brand trok, ondanks de afgelegen locatie, veel bekijks. Zelfs gezinnen namen een kijkje hoe de spuitgasten hun werk deden. De brand woedde niet bij de omstreden Kerkpad-boer, de boer die al lang in het nieuws is gezien hij wandelaars lastig valt. Het betrof, in tegenstelling tot wat omstanders dachten, een andere boerderij aan hetzelfde pad.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.