Boze Kerkpad-boer krijgt taakstraf voor geuite bedreigingen

Boze Kerkpad-boer krijgt taakstraf voor geuite bedreigingen

De beruchte Zutphense boer Hans van S. krijgt een taakstraf van tachtig uur. voor de bedreigingen die hij heeft geuit. De boer valt met regelmaat mensen lastig op het Kerkpad, waar hij zijn bedrijf aan heeft gevestigd. De route wordt graag gebruikt door wandelaars en fietsers.

Al jaren zijn er problemen met de boer. Hij wil niet dat mensen gebruik maken van de openbare weg, omdat zijn boerenbedrijf aan beide kanten van de weg staat. Met regelmaat valt hij mensen lastig. Nu moest hij voor de rechter komen voor bedreiging richting een groepje hardlopers en een wandelaar.

Incidenten

Er zijn tientallen meldingen bekend van bedreigingen, maar niet iedereen heeft aangifte gedaan. De man zou ook gepoogd hebben met zijn tractor in te rijden op wandelaars, maar de rechter achtte opzet niet bewezen. Dit omdat hij voor zijn werk ook in de richting moest rijden. De rechter stelde wel dat de man wel te lomp heeft gereden. De officier van justitie eistte honderd uur taakstraf en een rijontzegging van zes maanden. De rechter legde alleen een werkstraf van tachtig uur op.

De gemeente Zutphen is al een tijd in gesprek om een oplossing te bieden. Er is nu het plan om het pad een stuk te verleggen, zodat de boer minder last heeft van wandelaars. De boer moet dit zelf gaan betalen. Wanneer het wordt uitgevoerd is nog niet duidelijk.

Bekijk de beelden van één van de incidenten...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.