Brummen viert kermis, maar wel zonder feestweekend

Brummen viert kermis, maar wel zonder feestweekend

Bij Concordia in Brummen hangt geen geur van bier, er is bijna niemand en er liggen geen vertrapte bekertjes op de grond. Iets verderop is er wel een vertrouwd beeld te zien: de jaarlijkse kermis is gewoon naar Brummen toe getrokken.

De activiteiten voor de kinderen worden gewoon georganiseerd. "De kermis is uiteraard coronaproof, met de desbetreffende hygiëne maatregelen", legt de organisatie uit. Ze zeggen ook het jammer te vinden dat er geen verdere activiteiten zullen zijn dit jaar. Vorig jaar was het hetzelfde verhaal: wel een kermis, geen feestweekend.

Normaliter gaat de kermis hand in hand genieten van muziek en drankjes bij Concordia en op kermismaandag de vogelwei. Beide kunnen dit jaar niet doorgaan. Olaf Harleman, coördinator van het weekend, vind het jammer dat ze het vanwege de pandemie hebben moeten aflossen. Hij zegt dat de drie activiteiten een drie-eenheid is.

Volgend jaar

"Het afgelasten van zowel de vogelwei als het feest in en rond Concordia betekent zeker niet dat het contact of de samenwerking stopt", beklemtoont Harleman. . "Als we de krachten in Brummen bundelen kunnen we er in 2022 weer een prachtige happening van maken."

 | Ellen Sprikkelman / LGLD

 | Ellen Sprikkelman / LGLD

 | Ellen Sprikkelman / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.