SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Omstreden kruispunt N346 gaat 30 augustus op de schop

WARNSVELD - De Provincie Gelderland start maandag 30 augustus 2021 met werkzaamheden om het kruispunt op de Lochemseweg met de Almenseweg te vervangen door een rotonde. Deze maatregel verbetert de veiligheid van het doorgaande verkeer, wat nodig is omdat het daar om de haverklap mis gaat.

De werkzaamheden zijn naar verwachting zaterdag 23 oktober 2021 klaar. Tijdens de werkzaamheden is de Almenseweg dicht. Verkeer wordt omgeleid. De Lochemseweg blijft open voor verkeer. Tijdens de gehele periode is de Almenseweg aan twee kanten dicht, namelijk vanaf de Gazoorweg (Vorden) en de Lage Lochemseweg (Almen). Verkeer van en naar Almen wordt omgeleid via de N826. Verkeer van en naar Zutphen en Vorden wordt omgeleid via de N319.

Om hinder tot een minimum te beperken voert de provincie het werk in drie fasen uit. Eerst verlegt de provincie de parallelweg ten zuiden van de plek van de nieuwe rotonde. Daarna maakt de provincie vanaf de Lochemseweg twee tijdelijke aansluitingen naar de parallelweg. Vervolgens legt de provincie de rotonde aan. En als laatste verwijdert de provincie de tijdelijke aansluitingen van de Lochemseweg naar de parallelweg.

N346 blijft open

De provinciale Lochemseweg (N346) tussen Lochem en Zutphen blijft open. Tijdelijke verkeerslichten leiden gemotoriseerd- en landbouwverkeer vanaf de Lochemseweg via de parallelweg om de nieuw aan te leggen rotonde heen. Op de parallelweg staan afscheidingsblokken zodat fietsers en gemotoriseerd verkeer veilig de rijbaan naast elkaar kunnen gebruiken.

Deze buurtbewoner weet dat het vaak misgaat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.