SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Carel Peters.

Zutphens bekendste visboer gaat met pensioen: 'Ik weet precies wie wanneer langskomt'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Visboer Carel Peters is een bekend gezicht in Zutphen. Dagelijks verkoopt hij vis in de stad. Na ruim zestien jaar gaat hij met vervroegd pensioen.

Harm Seubring in gesprek met Carel Peters. Lees verder onder de podcast...

"Ik ga met vervroegd pensioen omdat ik een ongeluk heb gehad in de werkplaats", legt hij uit. "Ik ga de mensen missen. Maar natuurlijk ga ik ook genieten van mijn vrouw en kleinkinderen."

Bekendheid

Hij staat veel aan de Overwelving in de binnenstad. "Zelfs buschauffeurs stoppen hier even in hun pauze", zegt hij trots. Hij is de bekendste visboer van de stad. Op straat merkt hij zijn bekendheid ook. "Als ik op zaterdag door de stad loop blijf ik zwaaien".

Vis is gezond. Dat merkt Peters ook bij zijn klanten. "Ik krijg zelfs zwangere vrouwen aan de kraam die een visje halen. En later komen ook de kinderen hier aan de kraam." Hij kent de klanten goed. "Ik weet precies wie wanneer komt. Als ze aan komen lopen heb ik het soms al ingepakt.

Overwelving

De kraam staat zes dagen per week op de Overwelving in Zutphen. Op donderdag staan ze op de markt en op vrijdagochtend in winkelcentrum De Vijver. Dat doet Peters niet allemaal zelf, collega's van hem staan ook geregeld achter de kraam. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.