SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Vaccinatiemedewerkers bedreigd: 'Zelfs met dreigbrieven op woonadres'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Vaccinatiemedewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn bedreigd. Het ging zelfs zover dat ze op hun woonadres lastiggevallen werden, meldt de GGD. Hierdoor zijn er maatregelen genomen. 

Medewerkers zijn aan de telefoon geïntimideerd en bedreigd. In een enkel geval is het zelfs voorgekomen dat medewerkers dreigbrieven hebben ontvangen op hun woonadres. "Dit heeft grote impact. Elke vorm van intimidatie of bedreiging nemen wij serieus."

De GGD heeft samen met de betrokken medewerkers aangifte gedaan bij de politie. "Zij nemen dit zeer serieus." Binnen de GGD worden de slachtoffers opgevangen. "We ondersteunen ze waar dat mogelijk en nodig is", leggen ze uit.

Maatregelen

Een van de maatregelen die genomen is om de vaccin atiemedewerkers te beschermen is een verbod op het maken van foto’s en films. Dit geldt niet alleen voor bezoekers, ook voor journalisten en medewerkers van de GGD.

"Bij het maken van een foto is het niet altijd duidelijk of er sprake is van een selfie of dat er medewerkers op de foto gezet worden", luidt één van de argumenten. "Dat zorgt bij onze medewerkers voor een gevoel van onrust en onveiligheid."

Mogelijk moet er ook een derde vaccinatie genomen worden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.