SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Archieffoto.

Piek hoogwater in IJssel verwacht

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Begin volende week wordt er hoogwater in de IJssel verwacht. Vooral voor deze tijd van het jaar, de zomer, is dit een uitzonderlijke situatie. In de winter komt dit vaker voor.

Het heeft de afgelopen dagen veel geregend en nog steeds vallen er buien. Daarbij is er veel rivierwater vanuit Duitsland, Zwitserland en Oost-Frankrijk naar ons onderweg. Het water van de IJssel is al flink aan het stijgen, meldt het Waterschap Rijn en IJssel. Waarschijnlijk ligt de hoogwaterpiek bij Lobith op zondag.

"Als waterschap houden wij een vinger aan de pols. We inspecteren de dijken en nemen daar waar nodig tijdig maatregelen, zoals het sluiten van coupures en het open en dicht zetten van sluizen", legen ze uit. Er zijn in de regio geen problemen met wateroverlast. Het Waterschap: "We kunnen het vele regenwater dat is gevallen prima afvoeren."

Zeer hoog

Ze verwachten wel 'zeer hoogwater'. In die omvang is het in de afgelopen 40 jaar niet meer in deze omvang voorgekomen. Campings in de uiterwaarden worden ontruimd, vee wordt uit de uiterwaarden gehaald en ondernemers die een terras de kades hebben halen dit we.

Campinggasten moeten inpakken...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.