SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

In Laren gestrand circus treedt op op Zutphense basisschool

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Het Limburgse circus Bolalou strandde ruim een jaar geleden in Laren, maar mag nu eindelijk weer vertrekken. Wel blijven ze de regio nog even trouw: donderdagochtend traden ze op op basisschool Jan Ligthart in Zutphen.

Het circus wat lang langs de N332 heeft gestaan wist zelfs The New York Times te halen. Ze kregen eten van de boeren en werden omarmt door de bevolking. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. "We gaan op zomertour en zullen ruim twintig plaatsen aandoen", legt eigenaar Steffi Rutten uit. "We kunnen eindelijk weer reizen, zoals het hoort."

Eén van hun eerste optredens was op de Zutphense basisschool. Laura Funke legt namens de ouderraad uit: "Het was door het coronavirus een moeizaam jaar voor de leerlingen en leerkrachten. Zelfs de hoogtepunten, het schoolreisje en het tuinfeest, kon niet doorgegaan dit jaar. Om de kinderen te belonen voor het harde werk en om de hele periode toch op een feestelijke manier af te sluiten hebben we circus Bolalou gevraagd om de laatste schooldag onvergetelijk te maken"

Hulp

Voor het circus was het een bijzondere tijd in Laren. "We zijn goed geholpen door de bevolking en de boeren. Onze dieren hadden een honger", legt ze uit. De hele periode lang is er voor de dieren en het personeel gezorgd. Na een lange periode kunnen ze eindelijk weer inkomsten genereren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.