SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brummense wethouder over school die sluit: 'Ik snap het wel'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Ingrid Timmer, onderwijs-wethouder in de Gemeente Brummen, heeft maandag afscheid genomen van de basisschool Expeditie 24/7. De school zal namelijk haar deuren definitief gaan sluiten.

Met een ijsje heeft ze afscheid genomen. Expeditie 24/7 heeft al een aantal jaren te weinig leerlingen. Het bestuur van scholengroep GelderVeste, waar Expeditie 24/7 deel van uitmaakt, heeft daarom besloten de school na dit schooljaar te sluiten. "En dat is erg jammer", beklemtoont ze.

De wethouder gaat verder. "Maar ik begrijp het standpunt van GelderVeste wel. Met de sluiting van Expeditie 24/7 heeft GelderVeste geen scholen meer in onze gemeente. We zullen de goede contacten met het schoolbestuur en de leerkrachten missen.”

Geldkraan dicht

Een echte eigen keuze is het niet van de school. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen alleen maar gedaald, waardoor het aantal onder de norm van het ministerie is uitgekomen. Daarom wordt de financiering stopgezet en gaan de schooldeuren dicht.

In totaal zaten er nog maar 44 leerlingen op de school, de norm van het ministerie is 57. Frans Laarakker, bestuurder van scholengroep GelderVeste vertelde eerder: "We vinden het erg jammer dat Expeditie 24/7 moet sluiten, maar het is niet anders. Zonder geld kunenn we geen onderwijs bieden."

Wethouder Ingrid Timmer.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.