SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Buitenlandse studenten bezoeken Zutphen: 'Ik ben benieuwd naar de musea'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Het wordt steeds makkelijker om naar het buitenland te gaan, nu de coronamaatregelen steeds soepeler worden. Dat betekent dat ook uitwisselingsstudenten onze regio weer kunnen bezoeken. En dat gaat ook gebeuren.

De Italiaanse Miranda (17) is één van hen. "Ik kan niet wachten om de musea te bezoeken", legt ze uit. Verder wil ze ook graag fietsen, want "dat is iets wat ik thuis ook doe. Dus ik kan in Nederland mijn hart ophalen", beklemtoont ze. "Ik ben erg nieuwsgierig naar het leren van een nieuwe taal, een nieuwe levensstijl en schoolsysteem. Ik weet dat deze ervaring belangrijk is om mijzelf te laten groeien!"

Wel is de Italiaanse nog op zoek naar een gastgezin, Elk jaar komen er honderden studenten naar Nederland om een uitwisseling te ervaren. Via het ‘High School Holland’-programma van Travel Active kunnen jongeren uit het buitenland tussen de 14 en 18 jaar naar Nederland komen om hier te proeven van het Nederlandse leven. Ze gaan naar een middelbare school in Nederland en verblijven bij een Nederlands gastgezin, waaronder dus in Zutphen.

Wie haar een tijdelijke woonplek kan aanbieden kan dat hier laten weten

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.