SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

CDA pleit voor corona-monument in Zutphen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De Zutphense CDA-fractie pleit voor een corona-gedenkplek in Zutphen. Er zou een monument moeten komen voor de slachtoffers van de pandemie, het liefst in de vorm van een gedenkmuur.

Mark Purperhart, forumlid voor de partij, kwam met het idee. "In korte tijd zijn veel mensen overleden aan het coronavirus. Nabestaanden hebben door de maatregelen geen afscheid kunnen nemen zoals ze dat hadden gewild. Maar ook op anderen heeft dit coronajaar een enorme impact gehad", vertelt hij. Hij doelt dan onder andere op mensen die hun baan kwijtgeraakt zijn of hun studie moesten onderbreken.

"Vrijwel iedereen is wel geraakt door de maatregelen tegen het virus. Daarom lijkt het ons een mooi initiatief om Zutphen een plek te bieden waar mensen even stil kunnen staan en na kunnen denken over deze tijd", aldus het forumlid. Om dit waar te kunnen maken zullen ze binnenkort een motie indienen in de gemeenteraad. Ook zoeken ze contact met organisaties die een gedenkplek kunnen realiseren.

Vogelpark

Specifieke plannen zoor het monument zijn er nog niet, maar Purperhart heeft al wel een concreet idee. "Ik denk zelf aan een gedenkmuur waar mensen een boodschap kunnen schrijven voor nabestaanden. Of een handafdruk achterlaten die symboliseert hoeveel indruk de coronacrisis heeft gemaakt. Het Vogelpark zou daarvoor een hele mooie plek zijn." Hij benadrukt open te staan voor suggesties van inwoners.

Het monument moet er ook zijn voor mensen die bijvoorbeeld in de problemen zijn gekomen qua werk, zoals deze kermisexploitant...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.