SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Trends op sieradengebied: gouden ringen & meer!

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Hou jij ook zo van sieraden? Het kan je outfit helemaal compleet maken of juist een andere look geven wanneer je sieraden draagt. Die mooie gouden ring, die prachtige ketting, of juist die leuke armband… sieraden zijn er in ontzettend veel soorten, maten en kleuren. Als jij dus een leuke outfit aan hebt, zijn er altijd wel sieraden die daar geschikt bij staan. Maar daarnaast worden sieraden ook vaak gebruikt om herinneringen mee vast te leggen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je gaat trouwen, of wanneer je een baby een eerste armbandje geeft. Dat zijn dan sieraden die je altijd zult bewaren, omdat deze een bepaalde herinnering oproepen. Ook kun je denken aan een sieraad die je bijvoorbeeld krijgt op je 18e verjaardag, of wanneer je ergens voor bent geslaagd. Een sieraad is dan het bewijs van een gebeurtenis met een emotionele waarde. Als je dus iemand een sieraad cadeau doet bij een speciale gebeurtenis, geef je veel meer dan enkel een product. Je geeft een herinnering, waarbij veel emoties horen. Ben je benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van sieraden? Lees dan gauw verder!

Sieraden door de jaren heen

Eerst wat meer informatie over sieraden op zich. Hoe leuk is het om daar meer over te leren! Wist jij bijvoorbeeld dat sieraden al ontzettend lang worden gebruikt? Het vermoeden is er dat zolang er mensen zijn, er ook al sieraden zijn. Vroeger droegen mensen bijvoorbeeld sieraden, zoals een ketting, die dan gemaakt waren van botten. Dat kon dan aangeven dat je sterk was, of juist dat je bij een bepaalde stam hoorde. Ook liet het zien dat je bepaalde macht had.

Sieraden nu: zilveren en gouden ringen, oorbellen, armbanden, en meer!

Momenteel worden sieraden niet meer echt gebruikt om alleen maar je macht en geld te laten zien. Tegenwoordig dragen we voornamelijk sieraden omdat we het mooi vinden! We vinden het leuk om verschillende sieraden bij onze outfits te dragen, van zilveren of gouden ringen, armbanden, kettingen, en nog veel meer! Je hebt sieraden tegenwoordig echt in alle soorten en maten. Sieraden kunnen er bovendien verzorgd uitzien. Het maakt je outfit vaak netter of een beetje chiquer.

Waarom het leuk is een sieraad, zoals een gouden ring, een leuk horloge of een prachtige ring, cadeau te doen

Sieraden zijn dan ook heel populair om cadeau te geven. Als je namelijk een sieraad van iemand krijgt, zul je die herinnering altijd onthouden. Een sieraad is iets tastbaars wat iemand kan dragen. Dat is een verschil wanneer je iemand een uitje cadeau geeft. Diegene zal dan een leuke dag als herinnering hebben, maar het verschil met een sieraad is dat een sieraad iets tastbaars is en iets is wat je voor altijd bij je kunt dragen. Bovendien is het fijn aan sieraden dat je deze voor zowel mannen als vrouwen cadeau kan geven. Aan een vrouw kun je bijvoorbeeld een mooie ketting, of oorbellen, of armbanden of horloges geven, of een zilveren of gouden ring voor dames. Bij vrouwen heb je dus veel keuze in wat je wil geven. Bij mannen is de keuze wel wat beperkter. Maar ook aan mannen zijn er ontzettend veel sieraden die je zou kunnen geven. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een horloge. Of aan een mooie ring, en ook bij mannen worden de armbanden steeds populairder. Een armband voor mannen komt steeds meer in de mode. Hierin heb je ook steeds meer verschillende soorten. Er bestaan bijvoorbeeld leren schakelarmbanden voor mannen, of stalen schakelarmbanden voor mannen. Maar er zijn ook armbanden voor mannen met kralen. Er is dus alsnog ook voor mannen veel keuze om cadeau te doen als het gaat om sieraden. Wat voor zowel mannen als vrouwen geldt, is dat het altijd leuk is om een sieraad cadeau te krijgen. Voor welke gelegenheid dan ook, een sieraad geeft altijd een fijn gevoel. Twijfel je dus of je die mooie, gouden ring aan iemand cadeau wil geven? Dat hoeft dus niet. Diegene zal je gebaar sowieso ontzettend waarderen, en zal altijd goede herinneringen houden aan jou en zal het altijd fijn vinden om naar de ring te kijken. Waar wacht je dus nog op!

Trends op het gebied van sieraden: van zilveren en gouden ringen, tot verschillende kettingen

Je bent inmiddels waarschijnlijk benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van sieraden voor de komende zomer. Komende zomer mag het lekker knallen als het om sieraden gaat! Vooral fellere tinten zijn helemaal in, net als pasteltinten. Je kunt dus wel zeggen dat je best een statement mag maken de komende zomer als het gaat om sieraden. Kijk je bijvoorbeeld naar oorbellen, dan is het eigenlijk: more is more! Hoe meer oorbellen, hoe leuker! Wissel kleine knopjes af met grotere hangers, en het geeft een heel speels effect. Maak een echte ‘ear party’ van je oor: zodat het echt een feestje is om naar je oor te kijken! Eigenlijk geldt hetzelfde met ringen. Ook voor ringen kun je het motto more is more hanteren! Het staat ontzettend leuk om om elke vinger een ring te dragen, of zelfs om meerdere ringen om een vinger te dragen. Ook kun je prima goud met zilver combineren. Waar we vroeger liever sieraden van dezelfde kleur droegen, hoeft dat tegenwoordig helemaal niet meer. Het kan juist erg leuk en vlot staan om goud en zilver door elkaar te dragen. Dat geldt ook voor kettingen. Wissel grote en kleinere kettingen af, en ook hierbij mag je wisselen met de kleuren. De combinatie van lange en korte kettingen laat je helemaal stralen! Wat ook helemaal in is, zijn kettingen met initialen. Ook dat is erg leuk om cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een ketting met het initiaal van jouw lover, of bijvoorbeeld van je kind, of anders van je huisdier. Zo heb je door de ketting altijd een fijn gevoel bij je. Je kunt een sieraad dus echt persoonlijk maken. Als je geen initiaal wil, kun je ook kiezen voor een ander soort hanger. Er zijn dus verschillende manieren om je ketting die ‘personal touch’ te geven. Bijzonder dat een sieraad dat bij je kunt doen!

Combineer er dus op los en maak je sieraad persoonlijk!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.