SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Ondernemer start nieuwe take away in Brummen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Verse friet tijdens een fiets-/wandeltocht op de dijk? Dat kan nu bij Westdyk. De nieuwe Take Away van Wouter Westdijk, eigenaar van Reuvershoeve in Brummen. Hij bouwde aan de voorkant van zijn restaurant twee afhaalloketten. Westdyk heeft onder andere friet van aardappels van eigen land, snacks, ijs en Rolls&Bites.

Buurman en boer Jan Gemmink is eigenaar van de landbouwgrond grenzend aan het terrein van Westdyk. Op die grond verbouwt hij aardappelen die de ondernemer gebruikt om verse friet van te maken. "Ik vind het prachtig om deel uit te maken van dit mooie concept met onze aardappelen. Een samenwerking als buren, erg leuk”, aldus Gemmink. Voor het ijs werkt Westdyk samen met IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo.

Aardappelen van de buurman

Buurboer Gemmink overhandigde het eerste kratje aardappelen van eigen land aan Hans Westdijk, de vader van Wouter Westdijk. Gemmink sneed de eerste aardappel tot friet. Hij speelt een grote rol in het concept; dat is ook te zien aan de grote foto van vader en zoon die gelijk in het oog springt bij Westdyk. Daar poseren zij op het naastgelegen stuk land met de aardappeloogst. Daarnaast eert Westdijk zijn vader door het gebruik van de naam Westdyk, verwijzend naar de achternaam van beiden: Westdijk. “Door mij zijn de frieten in ieder geval goedgekeurd, heerlijk", zegt de vader proevend van de zojuist geserveerde friet tijdens de opening van de take away.

De take away is niet de enige ontwikkeling bij Reuvershoeve. Vanaf woensdag 19 mei opent ook Bakhuys, waardoor het ook mogelijk is om te ontbijten op de locatie. Bezoekers met een camper maken hier al gretig gebruik van. De zojuist gerealiseerde camperplaatsen zijn ook deze dag weer drukbezocht. “We bieden nu nog meer een totaalconcept, van ’s ochtends vroeg tot in de avond. De hele dag kun je bij ons terecht. En nu kun je dus ook met de camper overnachten bij ons en gebruik maken van alle faciliteiten die Reuvershoeve te bieden heeft, zoals onze inpandige douche en toilet die 24 uur per dag bereikbaar zijn. En een vers gemaakt ontbijt, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner natuurlijk”, aldus de trotse eigenaar.

De ondernemer is nog op zoek naar personeel. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.