SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het Staring College in Lochem.

Staring College en Assink lyceum verkennen mogelijkheid bestuurlijke fusie

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Het Assink lyceum en het Staring College onderzoeken de mogelijkheid van een bestuurlijke fusie. De middelbare scholen met locaties in de gemeentes Berkelland, Lochem en Haaksbergen, hebben te maken met een daling van het aantal leerlingen. De scholen spelen hier vroegtijdig op in, om ook in de toekomst kwalitatief hoogstaand en divers voortgezet onderwijs te blijven verzorgen, zonder hun zelfstandigheid te verliezen.

Het Assink lyceum heeft locaties in Neede, Haaksbergen en Eibergen. In Lochem en Borculo zijn diverse scholen van het Staring College te vinden. Beide scholen werken al met elkaar samen op het gebied van onderwijs, personeel & organisatie, financiën, facilitair & huisvesting en ICT. De komende maanden onderzoeken de besturen, samen met beide schoolleidingen, de mogelijkheid van een fusie op bestuurlijk niveau.

Teruglopend leerlingenaantal

Zowel het Assink lyceum als het Staring College zijn zelfstandige stichtingen met een eigen bestuur. Door de toenemende krimp van de bevolking in de regio loopt het leerlingenaantal terug voor beide scholen. Deze daling kan nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit en instandhouding van een breed onderwijsaanbod in betreffende gemeenten en de baanzekerheid van medewerkers. De scholen, met nu nog ieder een apart bestuur, willen dit voor zijn en verkennen daarom kansrijke oplossingen.

Gelijkwaardige samenwerking

De raden van toezicht hebben opdracht gegeven om de mogelijkheden van een bestuurlijke fusie te onderzoeken, waarbij beide scholen zelfstandig blijven opereren. Bij een bestuurlijke fusie blijft de kwaliteit van het onderwijs hoog, het onderwijsaanbod gewaarborgd en hebben de medewerkers meer baanzekerheid. De planning is om begin juli een concreet voorstel aan de raden van toezicht van de scholen te presenteren voor besluitvorming.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.