SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lochemse Emine Ernst naar TSV Schwabhausen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Er breekt een spannende periode aan voor tafeltennisster Emine Ernst. De 17-jarige maakt in mei haar vwo-eindexamens en slaat na vier trainingsjaren op Topsportcentrum Papendal haar vleugels uit. Na de zomer speelt de Lochemse in het tweede team van de Duitse Bundesligaclub TSV Schwabhausen, waar ze haar tafeltenniscarrière wil lanceren.

Tijdens de eerste coronagolf trainde Emine thuis in de garage, maar traint inmiddels al weer een flinke poos zo’n tien keer per week op Papendal, waar ze de afgelopen drie jaar haar tafeltennis- en schoolcarrière heeft gecombineerd.

Daar komt deze zomer verandering in. Het NTTB-Topsportprogramma van de ‘Talent Team NL’ eindigt in juli dit jaar en daarom slaat Ernst haar vleugels uit. TSV Schwabhausen is haar nieuwe club. In de stad iets boven München gaat Ernst in principe voor het tweede team spelen, dat uitkomt in de Derde Bundesliga, met de intentie dat ze uiteindelijk een vaste waarde wordt bij de Bundesligaclub. 
De belangrijkste overwegingen voor haar zijn de trainingsmogelijkheden daar. Bij TSV Schwabhausen gaat Emine intern fulltime trainen, spelen en wonen. Het is haar ambitie haar middelbare opleiding dit voorjaar af te ronden om zich in het seizoen 2021 / 2022 volledig op het tafeltennis te richten. En dan zien hoe ver ze kan komen. Maar eerst wachten half mei de vwo-eindexamens voor Ernst.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.