SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Een VVD-poster werd beklad.

Zutphense VVD: 'Ondanks de haat zijn we alsnog de grootste'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De VVD blijkt de grootste te zijn van de afgelopen verkiezingen, ondanks alle haat die premier Mark Rutte kreeg. En daar is de lokale fractie in Zutphen erg blij mee.

Ze verwachten dat dat ook impact zal hebben op de lokale politiek. Fractievoorzitter Antje van Dijk: "Ook lokaal in Zutphen is de uitslag voor de VVD inspirerend. Wij zien in Zutphen zeker kans om verder te groeien. De inzet van de VVD is onverminderd gericht op de inhoud en daar zet de VVD de schouders onder." Ze is van mening dat de VVD veel kan betekenen voor Zutphen: "Naast dit thema zijn de economie en wijze waarop de woonvooraad is Zutphen wordt uitgebreid van groot belang. Wij zien daar goede kansen voor een stevige inbreng van VVD zijde."

Pijlen afgevuurd

De VVD had het niet makkelijk, zo werden er in Zutphen verkiezingsposters beklad. Van Dijk: "De landelijke uitslag voor de VVD is bemoedigend; de laatste weken van de campagne zijn er stevig op de VVD en met name mark Rutte pijlen afgevuurd. Het heeft desondanks of wellicht dankzij winst opgeleverd voor de VVD ten opzichte van de uitslag vier jaar geleden."

In de Zutphense gemeenteraad heeft de VVD drie zetels. In het Zutphense college is de partij goed vertegenwoordigd. Burgemeester Annemieke Vermeulen is aangesloten bij de VVD, net als wethouder Laura Werger.

Rutte reageert op de verkiezingsuitslag...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.