SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

De winter lijkt terug te komen

LOCHEM - De weermodellen jojo’en al dagen op en neer tussen winter en lente. Er ligt die scheidslijn in Europa al dagen boven ons land. Op dit moment is het bijna 10 graden, maar vanaf het weekeinde lijkt de winter toch te gaan winnen.

In de nacht van zaterdag op zondag kan een sneeuwstoring het noorden en midden van het land bereiken met op sommige plaatsen mogelijk ruim 30 cm sneeuw. Daarna gaat het een aantal dagen flink vriezen, met in de nacht matige tot strenge vorst en overdag lichte vorst.

IJsgroei

Op de grafiek van de verwachte ijsgroei is te zien dat dan zelfs ongeveer 6 cm ijs tot de mogelijkheden behoort. Maar het blijft afwachten, want als die storing een paar honderd kilometer noordelijker passeert, blijven we in de zachte lucht. Mocht de winter inderdaad toeslaan, dan is het ook afwachten hoe lang het gaat duren.

De weermodellen laten het na een dag of 5 alweer warmer worden, maar ervaring leert dat een winterse setting nogal eens stroperig kan zijn. Het wordt in ieder geval spannend.

Onlangs viel er al wat sneeuw...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.