SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

De regio is bedekt met een laagje sneeuw, maar niet voor lang

REGIO - Er werd de afgelopen weken al over gespeculeerd: de eerste sneeuw van het jaar. Het werd al eerder voorspeld, maar kwam toen niet. Maar zaterdagmiddag was het er en kwamen de sneeuwvlokken uit de lucht.

Het is twee jaar geleden dat de regio bedekt werd met een een laagje sneeuw. Vorig jaar viel er wel iets, maar dat bleef nauwelijks liggen. In de nacht van zaterdag op zondag blijft het sneeuwen en kunnen we rekenen op twee tot drie centimeter sneeuw. Gemeenten in de regio zijn gestart met strooien en het KNMI roept op om extra alert te zijn op de weg.

Britse warmte

Maar de sneeuwpret is van korte duur. Van uit Groot-Britannië komt er volgens de meteorologen een warmtefront aan. Het blijft koud, maar niet koud genoeg voor de sneeuw. Zondag wordt een maximumtemperatuur van zeven graden verwacht, met daarbij neerslag.

Dat is geen goede verwachting voor sneeuw. Waarschijnlijk moeten we nog even wachten om opnieuw van het winterse weer te genieten. In februari wordt opnieuw winters weer verwacht. Echter blijft het weer onvoorspelbaar en kunnen we enkel afwachten.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.