Toch geen sneeuw in de regio, maar het wordt wel flink koud

Toch geen sneeuw in de regio, maar het wordt wel flink koud

Ondanks de eerdere voorspellingen komt er deze maand toch geen sneeuw in de regio. Het weer is omgekeerd en wordt zachter. Echt winterweer met sneeuw dat blijft liggen, kunnen we deze maand niet meer verwachten.

"Januari lijkt een kwakkelmaand te worden met hier en daar regen. Ook kou staat ons tegemoet rond half januari maar dan is het wel overwegend droog", vertelt weerman Gerrit Vossers. "De laatste week van januari kan er sprake zijn van lichte vorst door het koude weer, maar geen omstandigheden dat er sneeuw verwacht kan worden."

Veel kou en langer licht

Overdag is het erg koud en veel kans op wind, kleed je dus vooral warm aan. Ook schijnt de zon deze maand niet erg veel en is het overdag in januari gemiddeld tussen de twee en vijf graden. 's Nachts koelt het weer flink af naar ongeveer één graad. De kans dat je met regen geconfronteerd wordt is ook aanwezig.

Hoewel de lucht deze dagen erg grijs kleurt zijn we weer aan het lengen met het daglicht. Het aantal daglicht is dinsdag iets langer dan 8 uur en het is donker rond 16:53 uur. Elke dag wordt dat verlengd met 3 minuten wat inhoud dat het volgende maand alweer een uur later donker wordt.

Waarom we bijna nooit een witte Kerst hebben...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.