SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Rick Vreeman (r) organiseert het feest.
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Hakunama Tentfeest gaat plaatsvinden in 2022: 'Dan mag het vast en zeker weer'

WARNSVELD - Het had groot en gezellig moeten worden: het Hakunama Tentfeest wat gepland stond voor april vorig jaar. Maar het coronavirus gooide roet in het eten en verpeste de eerste editie. Je mag nu een nieuwe datum in je agenda zetten: op zaterdag 2 april 2022 gaat het alsnog gebeuren.

Het idee was om het feest een jaar te verplaatsen. Maar dat gaat 'm niet worden zegt organisator Rick Vreeman. "Ik hoop dat alles weer in de tweede helft van dit jaar mag", zegt Vreeman. Vooralsnog is het organiseren van een evenement verboden.

Om het evenement dan later in het jaar te organiseren is geen optie voor de Zutphenaar: "We blijven bij het originele plan: het moet een voorjaarsfeest worden. De aftrap van het festivalseizoen in het eerste weekend van april. Daar gaan we niet van afwijken", beklemtoont hij.

'Optimistische vriendengroep'

Ze hebben er bewust voor gekozen om het festival nu al vast te zetten. "Voordat er een run op artiesten komt hebben we ze alvast vastgeprikt op de nieuwe datum", lacht hij. "En tegen die tijd moet het echt wel weer kunnen! We zijn een optimistische vriendengroep."

Een goed festival lijkt wel steeds dichterbij te komen. Het vaccineren is begonnen en in Barcelona is zelfs een proefevenement georganiseerd. Er was ruim duizend man publiek en niemand is besmet geraakt met het virus. Ze hoefde geen afstand te houden, mondkapjes moesten wel op en ze moesten vooraf een coronatest doen.

Kaarten blijven geldig

Wie in 2020 al naar het festival wilde, en dus tickets kocht, heeft nieuwe tickets ontvangen. Uitverkocht is het niet: de kaartverkoop voor de nieuwe datum is van start gegaan via de website van de organisator. 

Het festival was gepland voor april 2020...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.