SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Kerstbomen inzamelen dit jaar populairder dan ooit: 'Kinderen hebben de tijd'

REGIO - Het jaarlijkse inzamelen van de kerstomen lijkt populairder dan ooit. Omdat de scholen gesloten zijn door het coronavirus hadden kinderen meer tijd om de bomen bij elkaar te zoeken.

"We hebben veel meer tijd dan normaal, dat zorgt ervoor dat we al veel meer bomen hebben dan vorig jaar", legt de 10-jarige Daan uit Warnsveld uit. Hij en zijn schoolvriendje hebben al ruim 50 kerstomen in de tuin liggen, vorig jaar wisten ze er maar zo'n 25 bij elkaar te zoeken.

De kerstbomen konden, zowel in Brummen als in Zutphen, woensdag ingeleverd woorden op verschillende plekken. "De actie loopt dit jaar erg goed", legt een gemeentewerker uit bij een inleverpunt in Warnsveld. "We zien echt veel jongeren met kerstbomen aankomen. Het lijkt meer dan de voorgaande jaren. Kinderen hebben nu ook de tijd." 

'Honderd bomen'

Ook de 8-jarige Ciara is fanatiek aan het verzamelen. "We hebben er al bijna honderd", zegt ze trots. Wel moet ze toegeven dat ze samen met tien vriendinnen aan het inzamelen is. "De ouders van een vriendinnetje hebben een grote tuin, dus daar kunnen we alles opslaan tot we ze mogen inleveren."

Lees verder onder de foto...

Gemeentewerkers verwerkte de bomen.

Elke ingezamelde boom leverde 50 eurocent op. "De kerstboominzameling is niet voor bedrijven bedoeld", beklemtoont de gemeente Brummen. Medewerkers van de gemeente verkleinde en versnipperde de bomen ter plekke. De houtsnippers werden daarna afgevoerd en gecomposteerd.

Alle inleverpunten in de regio... 

Het ging hard met de 50 centjes.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.