SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

GroenLinks wil meer respect in Brummen: 'iedereen is gelijk'

BRUMMEN - Er is meer respect nodig in de gemeente Brummen. Dat stelt de lokale GroenLinks-fractie. De partij vind het belangrijk dat er op ieder aspect gekeken wordt naar meer waardering in de gemeente vandaar dat ze een motie zijn gestart.

Afkomst, geaardheid, leeftijd, gezondheid, geloofsovertuiging, geslacht, politieke voorkeur; alles moet gewaardeerd worden en respectvol mee worden omgegaan. "Iedereen is gelijk", aldus Rosanne van Herksen van GroenLinks Eerbeek-Brummen.

Iedereen is gelijk

De gemeente Brummen is al een regenbooggemeente. Daarmee wordt al vaker uitgesproken dat respect tussen alle inwoners belangrijk is. Respect is dan ook al eerder aan bod gekomen door herkenbare symbolen te plaatsen en verschillende soorten gastlessen te geven op scholen.

Maar de partij wil dat het ook op een lange termijn gaat werken. Daarom is er een nieuwe aanpak nodig om respect in de samenleving te vergroten. Burgemeester Alex van Hedel reageerde positief op het voorstel: "Het is goed dat wij als gemeente, ook al speelt het niet elke dag, een voorbeeldgemeente zijn."

LGLD-journalisten Jesse Sprikkelman en Jelle Seubring bespreken hun coming-out in de Jelle en Jesse Podcast...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.