SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Woning gevonden voor uit huis gezette familie Nijland

ZUTPHEN - De familie Nijland, die door de gemeente Zutphen uit hun huis zijn gezet, hebben een nieuwe woning toegewezen gekregen. Op 1 december kunnen ze hun verhuisdozen uitpakken in een woning in de Zutphense wijk Waterkwartier.

De familie huurde een huis aan de Loohorst in Zutphen. Maar omdat ze daar niet mochten wonen (het huis was een dienstwoning) moesten ze vertrekken. Wethouder Mathijs ten Broeke vond dat geen fijne situatie en wist deze woning voor ze te regelen.

Vrijdag hebben ze deze woning aangeboden gekregen via wooncorporatie Ieder1. "We zijn erg blij en ze hebben er veel zin in. Het is nu aftellen geblazen voor ze", legt Jose Verbeek uit. Ze is een goede vriendin van de familie. "Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Onder andere dat zij ambulante hulp gaan krijgen van Perspectief Zutphen."

Opluchting

Verbeek heeft de familie erg veel geholpen. "Ook ik kan het nu los gaan laten , en genieten van de familie zonder dat ik van alles moet regelen", zegt ze opgelucht. Echter blijft het onderwerp haar toch bezighouden. "Ik wil me gaan inzetten voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Onder andere de aanpak van zogenaamde verhuurders zonder vergunning die profiteren van andermans leed." Doordat huurbaas Sijmen Schouten de woning verhuurde aan de Loohorst raakte de familie gedupeerd.

De familie is erg blij met de hulp die ze gekregen hebben. Na berichtgeving hierover op deze nieuwswebsite is de Zutphense SP-fractie hulp gaan bieden. Uiteindelijk wist woon-wethouder Mathijs ten Broeke voor elkaar te krijgen dat woonbedrijf Ieder1 een woning zou gaan zoeken. "Het is van belang dat deze mensen niet op straat komen te staan, zeker ook omdat een minderjarig kind is betrokken. Daarom heb ik nu deze stap gezet", legde hij daarover uit. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.