SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Mathijs ten Broeke.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Wethouder Ten Broeke weet mogelijk woning te regelen voor uit huis gezette familie

ZUTPHEN - Het lijkt erop dat de familie Nijland, die uit hun huis gezet zijn in Zutphen, toch nog een woning gaan krijgen. Na aandringen van woon-wethouder Mathijs ten Broeke gaat woonbedrijf Ieder1 kijken naar de mogelijkheden.

"Dit is in alle opzichten een uitzonderlijke situatie. Het gezin woonde in een bedrijfsruimte in Zutphen, wij hebben hierop gehandhaafd. Het gezin heeft vervolgens woonruimte gevonden in Vorden. Nu zij daar van de gemeente Bronckhorst niet mogen blijven, is een nieuwe situatie ontstaan. Het is van belang dat deze mensen niet op straat komen te staan, zeker ook omdat een minderjarig kind is betrokken. Daarom heb ik nu deze stap gezet", legt Ten Broeke uit. 

Woonbedrijf Ieder1 meldt dat ze in opdracht van de wethouder op zoek gaan naar een woning voor de familie. Ze zullen kijken wat er beschikbaar is en dit eind deze week aan de familie voorleggen. 

Familie is blij 

Maandag kreeg de familie dit telefonisch te horen. "We waren heel erg blij toen", legt Marijke Nijland uit. "Vrijdagmorgen hebben we een afspraak en we kijken er erg naar uit." De familie werd vorige maand uit hun huurwoning aan de Loohorst in Zutphen gezet. Dit omdat het een dienstwoning is, en huurbaas Sijmen Schouten het helemaal niet had mogen verhuren. Ze wonen nu op camping De Grasplas in Vorden, maar dreigen daar ook vanaf geschopt te worden door de gemeente Bronckhorst. 

De lokale SP-fractie is, na berichtgeving van deze nieuwswebsite, actie gaan voeren voor de familie. Dat hun eigen wethouder nu het één en ander heeft kunnen regelen betekent niet dat ze stoppen. "We gaan gewoon door met de acties, totdat de familie een permanente oplossing heeft", legt fractievoorzitter Nils Müller uit. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.