SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Bericht van Sijmen Schouten aan zijn huurder.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Huurbaas Schouten dupeert meer mensen: 'Hij kwam zomaar mijn huis binnen'

ZUTPHEN - "Sijmen Schouten is een boef", beklemtoonde SP fractievoorzitter Nils Müller over de huurbaas. En er druppelen meer verhalen binnen over de huurbaas, die per 'ongeluk' mensen huisvesting gaf op een plek waar het niet mag.

Een gezin, met een zoontje van 11, is door de gemeente uit het huis gezet die Schouten verhuurt. Dit omdat het een dienstwoning was. Hij heeft het huis aan meer mensen verhuurd en dat ging ook niet altijd even vlekkeloos.

Zutphenaar Ilse Bosveld woonde met haar zoontje onder het dak van Schouten. Op een gegeven moment kwam ze er niet meer zoveel, want "het was gewoon niet veilig. Zo kon bijvoorbeeld de deur niet goed op slot." Omdat ze er niet was werd ze het huis uit gezet.

Ongevraagd bezoek

Uit chatgesprekken tussen Schouten en Bosveld blijkt dat hij er geen probleem mee had om in de woningen van zijn huurders te kijken. Hij verklaart zelf dat hij, met reservesleutel, een kijkje heeft genomen in de woning van Bosveld en haar zoontje. Slechts onder uitzonderlijke omstandigheden mag dit zonder toestemming van de bewoner. "Hij ging dus zomaar mijn huis binnen", beklemtoont ze. 

Schouten zegt, in de chatberichten, dat ze haar woning moet verlaten. Hij legt daarin ook uit dat haar bezittingen op de gang zijn gezet. "Ik vond al mijn spullen in de naastgelegen loods. Iedereen kon in de loods komen om mijn spullen te stelen." Ze kwam er toen ook achter waar de haast vandaan kwam om te vertrekken. "Hij was in mijn woning gaan wonen met zijn vriendin", aldus Bosveld.

Dienstwoning

Huurbaas Sijmen Schouten wil niet reageren op dit verhaal. Wel bevestigde hij in een eerdere reactie al dat hij meerdere mensen huisvesting heeft gegeven in het pand, waaronder arbeidsmigranten. Dit was allemaal illegaal, gezien de gemeente had huis ziet als een dienstwoning. Alleen mensen die betrokken zijn bij het naastgelegen bedrijfspand mogen daar wonen. De huurders wisten hier niks vanaf.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.