Warnsveldse basisschool OBS de Fontein dicht vanwege coronabesmettingen

Warnsveldse basisschool OBS de Fontein dicht vanwege coronabesmettingen

De Warnsveldse basisschool OBS de Fontein moet haar deuren sluiten. Vier medewerkers van de school zijn positief getest op het coroanvirus en zitten ziek thuis. De school is in ieder geval deze week gesloten.

"In overleg met de GGD hebben we besloten de school te sluiten", legt directeur Chris Merkx uit. "Door snel te handelen hopen we dat we snel weer open kunnen. Als alles meezit kunnen de kinderen volgende week weer fysiek naar school." Het sluiten is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat nog meer kinderen, medewerkers of ouders besmet raken.

Online onderwijs

De school blijft echt potdicht, vertelt Merkx. "Geen enkel teamlid mag de school in. We willen geen enkel risico lopen." De school heeft alle ouders geïnformeerd en gaat proberen online onderwijs aan te bieden. "Dinsdag gaan de leerkrachten werken aan een alternatief programma. Gelukkig hebben ze veel creativiteit en is er vanuit de lesmethodes ook het één het ander beschikbaar."

De leerkrachten hebben volgens de directeur veel contact met de ouders, ook over de tijdelijke online invulling van de lessen. De de leerlingen moeten echter wel zelf over een laptop of tablet beschikken. "Omdat we de school helemaal dichtzit, en de sluiting pas eind van de middag bekend werd, kunnen we geen apparaten uitlenen aan de kinderen."

 

Andere scholen

OBS de Fontein is de eerste school in de regio die sluit door het coronavirus. Eerder kwamen de Vrije School, Het Isendoorn en het Staring College al in het nieuws, omdat daar coronabesmettingen geconstateerd waren. Echter hebben zij niet besloten om de school dicht te gooien. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.