SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

'Aventus-studenten in Zutphen dragen netjes mondkapjes'

ZUTPHEN - Aventus, de mbo-school met onder meer een vestiging in Zutphen, roept hun studenten op om hun mondkapje mee te nemen. Het is tot dusver nog steeds geen verplichting maar een dringend advies. Maar een verplichting zit eraan te komen.

Flyers aan de deur, een bericht op sociale media, een mail naar de ouders en een bericht op het studentenportaal naar de studenten. Op deze manier maakt Aventus Zutphen het nieuwe RIVM-maatregel duidelijk aan de leerlingen. Maar wordt daar al aan gehouden?

 

"Jazeker. We zijn heel erg trots op onze studenten. Zelfs toen het nog maar een dringend advies was hielden de studenten zich er al goed mee bezig", vertelt communicatiemedewerker Joyce Van der Stroom. "Ze kwamen zelf met mondkapjes en desinfecteren hun handen volop."

Volgens de premier is het nog juridisch ingewikkeld om mondkapjes verplicht te stellen in openbare ruimtes. Maar het moet "zo snel mogelijk" wettelijk geregeld zijn, aldus Rutte. Scholen komen wellicht eerder met een verplichting.

Donderdagavond heeft het kabinet de mondkapjesverplichting ingevoerd naar het voortgezet hoger en middelbaar beroepsonderwijs. De scholen sluiten gaat waarschijnlijk niet gebeuren. "Dat moeten we niet meer doen", zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Mensen zijn nog verdeeld over de mondkapjesplicht...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.