SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Anton Menkveld van MixxiM Bar & Lounge.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Horeca opnieuw dicht is 'een hele grote klap'

ZUTPHEN - Een erg zware maatregel treft de horecabranche. Vanaf donderdag moeten de horecaondernemers hun panden sluiten. Enkel hotels mogen nog open blijven. Horecaondernemers zien het niet positief in, maar volgens het kabinet is de maatregel echt nodig. Ondernemers reageren geschrokken. 

Lees verder onder de video... 

"Het is een hele grote klap. Ik vind het niet terecht. De horeca doet genoeg om zich aan de regels te houden", legt Anton Menkveld van MixxiM Bar & Lounge. De horeca moest eerder ook al sluiten, maar mocht op 1 juni weer open. Fady Merhame van Restaurant Sultani: "We hebben super drukke maanden gehad tot aan vandaag. Wat we nu gaan doen? Dat is moeilijk." 

Kritiek op maatregelen

Vanuit de horecabranche kwam de afgelopen dagen veel kritiek op de maatregel, die al was uitgelekt. Volgens de cijfers van de GGD komt maar een klein deel van de besmettingen uit de horecasector. Maar volgens minister-president Mark Rutte is de maatregel toch nodig. "Het gaat niet om één sector, bedrijfstak of vrijetijdsbesteding. De hamer om het virus kapot te slaan moet groot genoeg zijn om dit te bereiken. Het is een optelsom, en geen keuzemenu."

Het sluiten van de horeca zorgt ook voor een vermindering van reisbewegingen en sociale contacten, wat ten goede komt aan het verminderen van het besmettingsrisico.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.