Burgemeesters: 'draag een mondkapje, dan kunnen we straks weer een stap vooruit doen'

Burgemeesters: 'draag een mondkapje, dan kunnen we straks weer een stap vooruit doen'

Terwijl de supermarkten en winkels nog steeds aan het bakkeleien zijn over de mondkapjesplicht en of het nou nodig is of niet, stellen de burgermeesters van Zutphen, Brummen en Lochem het toch erg op prijs dat je een mondkapje draagt in publieke ruimtes. 

"Doe het voor elkaar", willen alledrie de burgemeesters benadrukken. Ook beklemtonen ze dat het belangrijk is dat we ons gezondheid voorop zetten en de coronamaatregelen in acht blijven nemen. Ondanks dat het een impact heeft op ons leven.

]

Stap terug

"Sommigen vinden de regels misschien overdreven en onnodig, maar de cijfers liegen er niet om. Ik wil vragen aan iedereen om in publieke ruimtes toch een mondkapje dragen. Doe het voor elkaar’’, vertelt Alex van Hedel, burgermeester van Brummen. "Door nu een stap terug te doen kunnen we hopelijk straks een grotere stap vooruit doen."

De gemeente Brummen heeft onlangs ook een campagne opgericht. Het initiatief 'Aandacht voor elkaar' is gestart om samen door deze tijd heen te komen. De gemeente wil met deze campagne steun geven aan alle initiatieven rond corona die in de regio zijn ontstaan.

In het gemeentehuis verplichten wij het dragen van een mondkapje. Daarbij willen we ook dringend adviseren om dit in alle publieke binnenruimtes ook te doen", legt de Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve uit. Gemeentes in de regio vinden het verstandiger om het dringend advies van het kabinet om een mondkapje te gaan dragen in publieke ruimtes op te volgen.

"Het is belangrijk dat we ons blijven houden aan de richtlijnen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. We moeten het met ze allen doen", voegt burgermeester Annemieke Vermeulen van Zutphen toe. Hoewel er van een mondkapjesplicht nog geen sprake is, hopen de gemeentes in de regio wel dat mensen het advies opvolgen.

We vroegen eerder aan mensen op straat of ze het advies opvolgen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.