SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphen gaat tientallen fietsparkeerplekken aanleggen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat het aantal plekken waar je je fiets kan parkeren uitbreiden. In totaal komen er meer dan 150 parkeerplekken bij, in en rond het centrum.

De aanleg van de zogenoemde 'fietsnietjes', hekjes waar je je fiets tegenaan kan zetten, maakt onderdeel uit van het plan voor fietsparkeren in de binnenstad. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren om op de fiets te binenstad te bezoeken, in plaats van met de auto.

De aanleg van de fietsnietjes gaat al snel gebeuren, eind oktober moet er een start zijn gemaakt. De totale kosten bedrage 45.000 euro. De extra parkeerplaatsen, in totaal 162, worden op diverse plekken aangelegd.

Zo komt er een fietsparkeerplaats op het 's Gravenhof, ten koste van enkele parkeerplaatsen. Deze wordt 'mobiel', in de winter gaat de fietsparkeervoorziening de opslag in. Verder komen er nog parkeerplaatsen op de Groenmarkt, bij de Broederenkerk, op de Boompjeswal en in de Agnietensteeg.

Eerder dit jaar werden de regels voor fietsers in het centrum van Zutphen al aangepast. Zo werd de Lange Hofstraat bij het voetgangersgebied toegevoegd. Daardoor moeten fietsers afstappen of omfietsen. Dit leidde tot onvrede bij fietsers. Het is nog niet bekend voor hoelang deze maatregel blijft gelden.

We namen eerder een kijkje of fietsers netjes afstappen in het centrum...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.