Medewerkers ouderenvervoer laten coronamaatregelen nog wel eens links liggen

Medewerkers ouderenvervoer laten coronamaatregelen nog wel eens links liggen

Medewerkers van vervoersbedrijf Willemsen- de Koning lijken de coronamaatregelen niet altijd even serieus te nemen. Dat is nogal precair, gezien ze door de gemeente Brummen worden ingezet als ouderenvervoer. En ze werken veelal met de risicogroep.  

Het bedrijf heeft klachten ontvangen dat chauffeurs geen mondkapjes dragen. In sommige gevallen was dit omdat er niemand in het voertuig zat, legt directeur Gerhard Breedveld uit. "Maar in drie gevallen had de chauffeur zeker een mondkapje moeten dragen. Met deze medewerker is direct contact opgenomen en worden de regels nogmaals besproken. Hiervan wordt ook een aantekening gemaakt in het personeelsdossier. Bij herhaling heeft dit consequenties voor de werknemer."

Naar alle waarschijnlijkheid zijn er meer dan drie gevallen geweest, maar is niet alles teruggekoppeld aan het vervoersbedrijf. Alleen aan deze nieuwswebsite laten al vier mensen weten een slechte ervaring te hebben met het bedrijf. "Ik werd naar mijn stoel geholpen en vastgezet. Maar de medewerker droeg geen mondkapje. Ze vertelde erbij dat ze het allemaal niet zo nauw neemt", legt een 81-jarige Brummenaar uit. 

Lees verder onder de foto...

De busjes waarin de mensen vervoert worden. | Jesse Sprikkelman / LGLD
De busjes waarin de mensen vervoert worden.

150.000 mondkapjes

Breedveld beklemtoont dat de fout bij de chauffeurs ligt en dat ze als bedrijf zo goed mogelijk hun best doen. "Door het verstrekken van veiligheidsmiddelen, het continue communiceren met de chauffeur en het direct oppakken van incidenten zijn wij van mening dat Willemsen de Koning haar verantwoordelijk wel degelijk serieus neemt." Ze volgen de aanwijzingen van het RIVM en Koninklijk Vervoer Nederland. Er zijn bedrijfsbreed al 150.000 mondkapjes uitgedeeld aan medewerkers. 

Geen stappen

Hoe goed de directeur ook zijn best doet, medewerkers nemen het allemaal wat minder serieus. Maar de gemeente ziet nog geen reden om stappen te ondernemen. Woordvoerder Gert-Jan van Dijk: "De gemeente vindt de kwaliteit van het vervoer voor onze inwoners van groot belang. Daar is geen enkel misverstand over. Maar vooralsnog is er geen aanleiding om te veronderstellen dat er behoudens een of enkele incidentele gevallen sprake is van een verontrustende situatie. En daar waar er wel meldingen zijn gedaan zijn deze serieus opgepakt en hebben geleid tot maatregelen."

Een reiziger deelt haar ervaringen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.