Risicogroep lijkt steeds meer buiten te komen: 'binnen word ik gek'

Risicogroep lijkt steeds meer buiten te komen: 'binnen word ik gek'

De risicogroep, die extra moet oppassen voor het Coronavirus (COVID-19), lijkt weer steeds meer buiten te komen. Waar ze aan het begin van de maatregelen niet verder dan hun tuin of balkon kwamen is dat nu wel anders. 

Uit rondvraag blijkt dat langzaam steeds meer mensen uit de risicogroep de straat op gaan. "Ik blijf niet de komende maanden binnen", legt een 79-jarige Zutphenaar uit. "Het is of een iets groter risico lopen of helemaal gek worden. Maar ik houdt me netjes aan de afstand en zoek geen plekken op waar veel mensen zijn", beklemtoont ze.

Lezers van deze nieuwswebsite hebben laten weten ook te zien dat de risicogroep weer op straat komt. Bernard uit Warnsveld: "Je ziet steeds meer ouderen. Ik kan het snappen, maar sommige zijn echt eigenwijs. Die gaan niet aan de kant en doen alsof het ze niks boeit." 

Eerder spraken we ook al met mensen uit de risicogroep...

'Doe het niet'

Tineke (82) legt op steenworp afstand van een supermarkt uit dat ze daar niet naar binnen gaat. "Boodschappen laat ik bezorgen, daar loop ik teveel risico", zegt ze wijzend naar de supermarkt. "Maar ik zie leeftijdgenoten dat wel doen. Ik wil ze oproepen dat te laten. Een blokje om kan wel, als je voorzichtig doet. Maar de supermarkt is gewoon gevaarlijk. En met een laconieke houding breng je andere mensen in gevaar." 

Het advies vanuit de overheid blijft dan ook om zoveel mogelijk binnen te blijven de komende tijd.

Burgemeester Annemieke Vermeulen roept op om, ook bij mooi weer, binnen te blijven...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.