SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Aantal scholieren Vrijeschool Zutphen in quarantaine na coronabesmetting leerling

ZUTPHEN - Een aantal leerlingen van de Vrijeschool in Zutphen zitten in quarantaine. Dit omdat ze in nauw contact zijn geweest met een scholier die met het coronavirus besmet is. 

Donderdag kwam naar buiten dat een leerling van de school het virus opgelopen heeft. "Dat heeft de leerling ons zelf verteld", legt rector Merlijn Trouw uit. "Toen hebben we alle andere tiende klassen naar huis gestuurd." Op advies van de GGD is toen ook besloten dat al die leerlingen vrijdag thuis moesten blijven. 

Trouw heeft vrijdag de veelvuldig met de GGD gebeld om meer informatie te krijgen. "Want ik wilde niet dat al die leerlingen het hele weekend thuiszitten, terwijl dat misschien niet nodig." In de avond kwam het resultaat van het bron- en contactonderzoek binnen, waaruit bleek dat een aantal leerlingen in quarantaine moesten. 

Geen klachten

De rector heeft zelf contact opgenomen met deze leerlingen. "We werden aangemerkt als nauwe contacten, dus moeten voorlopig in thuisquarantaine. Ik heb ze allemaal gesproken en ze vertonen verder geen verschijnselen."

Met de scholier die het virus opgelopen heeft gaat het ook goed. "Ook deze leerling heeft geen erge klachten." Waarom er dan toch een test gedaan is? "Omdat een gezinslid het virus heeft. En toen werd ook onze leerling positief getest."

Uitleg over het bron- en contactonderzoek...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.