SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Omwonenden Houtwal: 'Kermis is volgend jaar gewoon weer welkom'

ZUTPHEN - Omwonenden van de Houtwal in Zutphen hebben amper last ervaren van de kermis. Vorige week werd deze daar, eenmalig, gehouden omdat hier meer afstand gehouden kan worden. 

Voorgaande jaren was de kermis, tot irritatie van een groep bewoners, in de binnenstad. Omdat het daar lastig zou zijn om aan de corona-maatregelen te voldoen werd het dit jaar op de Houtwal georganiseerd. Hebben de omwonenden nu begrip voor de binnenstadbewoners, omdat ze uit eigen ervaring kunnen spreken? "Absoluut niet. Het tegenovergestelde juist", beklemtoont buurtbewoner Peter. 

Hij woont al twintig jaar aan de Tademastraat. "Doordat het water muziek versterkt kon ik de kermis erg goed horen. En ik snap die binnenstadbewoners echt niet! Het is netjes om 23.00 uur afgelopen en het is ook best wel gezellig." Zijn buurvrouw sluit zich daarbij aan. "Het mag hier best terugkomen hoor. Ik heb er weinig overlast van ervaren." 

Meer evenementen

Binnenstadbewoners en ondernemers proberen al lange tijd de kermis uit de binnenstad te krijgen. Maar dat is ze niet gelukt. Wanneer de corona-pandemie weer uit ons leven is moet de kermis gewoon weer georganiseerd worden op de Houtwal. "Maar ik hoop dan wel dat er weer eens wat meer evenementen op de Houtwal komen. Het is er een hele goede plek voor, maar er gebeurt zo weinig", legt een andere buurtbewoner uit. 

Binnenstadbewoners klagen vooral over geluid en overlast van bezoekers. "Bezoekers hebben zich gedragen op een vechtpartij na. Er is niks gesloopt enzovoort. Geluid hoort bij een kermis dus daar moeten ze zich niet druk om maken. Wij zullen zo lang het nodig is de kermis hier een warm welkom geven." 

Op het matje

In de lokale politiek was veel te doen om de verplaatsing. Burgemeester Annemieke Vermeulen moest zich verantwoorden voor de gemeenteraad in een interpellatiedebat. Daar gaf ze aan dat het een eenmalige oplossing is vanwege het virus en dat de kermis daarna weer zal terugkeren in de binnenstad.

Kermisexploitanten waren redelijk tevreden met de tijdelijke oplossing...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.