SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

OM: 'Zutphens ouderenbusje komt écht niet de weg op'

ZUTPHEN - Het speciale busje wat voor ouderen zou gaan rijden, komt écht niet de weg op. Dat zegt een woordvoerder van de politie, namens het Openbaar Ministerie (OM). Het voertuig van stap-in-stap-uit is niet goedgekeurd.

Begin deze maand zou het busje gaan rijden, maar daar stak de politie op het laatste moment een stokje voor. Het busje was een initiatief van burgers, maar wel uitvoerig afgestemd met de gemeente. Echter is het voertuig wat gebruikt zou worden nog niet goedgekeurd in Nederland. "Die goedkeuring ontbreekt voor de stap-in-stap-uit bus. Voertuigen die zo’n typegoedkeuring niet hebben worden dus ook niet toegelaten tot de openbare weg", aldus politiewoordvoerder Henny Plant.

Het besluit zorgt voor veel teleurstelling bij de vrijwilligers en klanten van de bus. Maar gedogen totdat de wetgeving er is, zit er ook niet in. "Wij gedogen de stap-in-stap-uit-bus niet en maken we proces-verbaal op als deze toch de weg opgaat." Dat risico wordt niet genomen door de organisatie, waardoor de busjes in de stalling blijven.

Hoewel enkele politici schriftelijke vragen hebben gesteld aan de gemeente Zutphen, lijkt de hoop ver te zoeken. Het Openbaar Ministerie gaat zeer waarschijnlijk niet alsnog goedkeuring verlenen. "Het Openbaar Ministerie is in deze het bevoegd gezag en geeft aan dat de stap-in-stap-uit bus niet op de openbare weg wordt toegelaten."


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.