SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

PvdA en VVD willen 'illegale' ouderenbusje weer laten rijden in Zutphen

ZUTPHEN - De elektrische bus voor ouderen, van het project Stap in Stap uit, mag de weg niet meer op. De Zutphense VVD en PvdA-fracties hebben hier schriftelijke vragen over gesteld. 

De Stap in Stap uit-Bus is bedoeld voor ouderen in Zutphen en Warnsveld. Het huidige openbaar vervoer is niet toereikend om ouderen die niet mobiel zijn te brengen waar ze willen komen. "De Stap in Stap uit Bus is het gevolg van een succesvol burgerinitiatief en er dreigt nu plots een kink in de kabel te komen", aldus Antje van Dijk van de VVD.

Kentekenloos

Die kink is er omdat deze bussen rijden zonder kenteken waardoor ze eigenlijk de weg niet op mogen. Voor de wet bestaan ze niet. In afwachting van nieuwe wetgeving voor deze bussen is door de gemeente Zutphen een ontheffing verleend, zoals in meerder gemeentes is gebeurd, tot eind december dit jaar. Nu heeft het ministerie dit besluit teruggetrokken met als gevolg dat de politie niet langer wil gedogen.

De fracties van de VVD en de PvdA maken zich zwaar zorgen over de ontstane situatie. Daarom hebben zij schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Antje van Dijk namens de VVD: “Er is veel behoefte aan dit soort vervoer voor ouderen, temeer omdat er geen enkel alternatief is. Het is doodzonde als Stap in Stap uit niet door kan gaan en daar maak ik me zorgen over. Het gaat ten koste van de zelfstandigheid van mensen.” 

Frans Manders van de PvdA voegt eraan toe: “Juist voor deze groep mensen is het belangrijk om mobiel te blijven. Zij waren enorm enthousiast over dit initiatief. Uitstappen midden in de stad, wie wil dat niet? Bovendien brengt het mensen met elkaar in verbinding en dat voorkomt eenzaamheid.”

Beide fracties hopen dat het college alles op alles wil zetten om de Stap in Stap uit Bus door te laten rijden.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.