SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Eerder werd er al een tunnel onder het spoor aangelegd.

Boer sluit deal over grond, rondweg De Hoven kan eindelijk doorgaan

ZUTPHEN - De provincie Gelderland heeft eindelijk een deal kunnen maken over de grond van een Brummense boer. Daarmee kan de rondweg die om de Zutphense wijk heen moet komen te liggen, er eindelijk komen. Alle obstakels zijn nu uit de weg.

Automobilisten hadden al lang gebruik moeten kunnen maken van de rondweg. Die had er, volgens de oorspronkelijke plannen, al in 2017 moeten liggen. Maar het werd telkens uitgesteld. Onder meer omdat de provincie geen akkoord kon bereiken over de overname van een belangrijk stuk grond. De onderhandelingen zijn intussen geluikt. Een onteigeningsprocedure was niet nodig.

'Eindelijk groen licht'

Wethouder Annelies de Jonge bracht het nieuws in de digitale raadsvergadering maandag. "Eindelijk kan de aanleg beginnen" aldus een verheugde De Jonge "Dit betekent dat we ook kunnen starten met de aanbesteding voor de weginrichting en pleinen in De Hoven."

Zodra de rondweg er ligt en in gebruik kan worden genomen wordt het een stuk rustiger in De Hoven. Daarom krijgen de straten daar een upgrade en wordt het 'dorpser'. De bedoeling is dat er geen vrachtwagens en forenzen meer door het dorp denderen.

Eind 2021 moet de nieuwe rondweg in gebruik zijn genomen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.