SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Burgemeester Alex van Hedel

Burgemeester Brummen: 'Hang op 5 mei de vlag in top'

BRUMMEN - De burgemeester van Brummen, Alex van Hedel, steunt de oproep van deze nieuwswebsite om 5 mei grootst te vieren. Door het coronavirus (COVID-19) kunnen er geen evenementen georganiseerd worden, maar dat neemt niet weg dat de vrijheid gevierd moet worden.  

Lees verder onder de video...

"We vieren nu 75 jaar vrijheid, met de vlag in top", zegt Van Hedel in een videoboodschap. "We leven in vrijheid, we kunnen kiezen, we kunnen gekozen worden, hebben vrijheid van godsdienst, vrijheid van onderwijs. Iedereen is gelijk en wordt ook gelijk behandeld in Nederland. Discriminatie is niet toegestaan", somt hij op.  

Ondanks de corona-crisis vindt hij het belangrijk om de vrijheid te vieren. Eerder riep hij de Brummenaren al op om op de dag dat de gemeente bevrijd is de vlag te hijssen. 

Vier het mee

Koop de mooiste vlaggetjes (of haal ze van zolder) en probeer op 5 mei je buurt zo mooi mogelijk te versieren. Dit om te vieren dat we in vrijheid mogen leven, ook al is de situatie waarin we het vieren wat vreemd. 

Versier je op 5 mei je tuin, balkon of buurt? Laat het ons weten! Meldt voorafgaande alvast waar je het gaat doen (straatnaam is voldoende) en stuur op de dag zelf je mooiste foto's. Dat kan via [email protected] of onze Facebookpagina.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.