SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Opknappen van kunstgrasvelden in Zutphen gaat ruim half miljoen kosten

ZUTPHEN - Meerdere kunstgrasvelden in de gemeente Zutphen hebben een onderhoudsbeurt nodig. De velden, die eigendom zijn van de gemeente Zutphen, zijn grotendeels versleten. De opknapbeurt is niet goedkoop, het kost meer dan een half miljoen euro.

Bij drie kunstgrasvelden, van voetbalclub AZC en korfbalvereniging KVZ, is de toplaag aan vervanging toe. Deze zijn versleten en daardoor is het risico op blessures toegenomen. De vervanging kost 514.250,- euro. De vervanging zorgt er echter wel voor dat de velden weer jaren meekunnen.

Advertentie

Giftige korrels

Daarnaast moeten er bij vijf andere velden aanpassingen worden gedaan om bodemverontreiniging te voorkomen. De korrels die tussen de kunststof grassprietjes liggen zijn namelijk slecht voor het milieu. Doordat spelers die korrels onder hun schoenen krijgen en ze daardoor buiten het veld terecht komen, moeten er maatregelen worden genomen.

De gemeente is eigenaar van de velden en heeft daarom de verplichting om het aan te passen. Doen ze dit niet, maken zowel de gemeente als de sportclub kans op een flinke boete. Eerder veroordeelde de rechtbank al een voetbalclub uit Enschede voor het niet nemen van maatregelen.

Daarom moeten er rondom de velden van de voetbalverenigingen F.C. Zutphen, Warnsveldse Boys en Be Quick kantplanken aangebracht worden. Dit komt voor rekening van de gemeente, de kosten bedragen 67.760,- euro.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.