Politiek uit zorgen over sportveld KVZ
Archieffoto.

Politiek uit zorgen over sportveld KVZ

De problemen met de kunstgrasmat van de Zutphense korfbalvereniging KVZ heeft ook de politiek bereikt. Meerdere raadsleden stelden maandagavond vragen over de problematiek aan verantwoordelijk wethouder Laura Werger.

Tijdens het vragenkwartier stroomden de vragen over KVZ binnen. Hoe heeft het kunnen gebeuren? Was het een incident? En wat doet de gemeente aan het onderhoud? Werger kreeg een vragenvuur te verduren.

"Zulke dingen gebeuren vaker"
wethouder Laura Werger

"Het afkeuren van een veld is altijd vervelend, voor alle sportclubs. Het gebeurt vaker, en dat is logisch. Zo'n sportveld wordt gebruikt", lichtte Laura Werger toe. Ze gaf toe dat de communicatie tussen de gemeente, KVZ en de Korfbalbond niet helemaal soepel gaat.

"Er is in de communicatie is misgegaan. We doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen." Volgens Werger is het voorval van zaterdag, toen een wedstrijd werd stilgelegd vanwege de kapotte grasmat, een incident. "Echter is het op dat moment een incident, zulke dingen gebeuren vaker. Bij voetbalclubs zien we het ook, als er bijvoorbeeld een sliding wordt gemaakt. Dan kan er iet stukgaan. Dat is gewoon erg vervelend, maar kan gebeuren."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.