SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Wel of geen contributie? Sportclubs in verdeeldheid door corona

REGIO - De economie wordt flink geraakt door het coronavirus (COVID-19). Kappers zijn dicht, restaurants mogen alleen bezorgen of laten afhalen en veel ZZP'ers hebben amper klussen. Maar ook sportscholen moeten hun deuren tijdelijk sluiten. Vraag je dan wel contributie?

Het verschilt per sportclub of je contributie moet betalen. Bij Boksschool Zutphen hoeft dat niet. "Onze leden hoeven voor de maanden april en mei geen contributie te betalen. We hebben financieel een kleine buffer opgebouwd die we nu aanspreken om deze periode te overbruggen. 

Mocht de situatie na 1 juni onveranderd blijven dan gaan we kijken of we op een andere manier onze leden wat kunnen bedienen, bijvoorbeeld online lessen, tegen een gereduceerd tarief", legt bestuurslid Rogier van Lindenberg uit. 

Advertentie

Ook Atletiekvereniging Hanzesport incasseert voorlopig geen geld. "We innen de contributie niet, tenzij de crisis zolang gaat duren dat we in financiële problemen gaan komen. We laten een besluit over de contributie gedurende de coronacrisis over aan de Algemene Ledenvergadering die na deze akelige periode weer zal worden georganiseerd en dat besluit zal dan daarna worden uitgevoerd. Onze leden kunnen er op rekenen dat we tegen die tijd de consequenties van de verschillende mogelijkheden paraat zullen hebben", vertelt voorzitter Jan Jansen. 

Oplossing

Bij sommige sportclubs wordt de contributie wel geind. Herman Tuiniga van FC Zutphen: "In het verlengde van de oproep van onze minister Koolmees vragen wij onze leden de contributie te blijven voldoen. Is men door de crisis daartoe niet meer in staat, kan dat bij ons gemeld worden waarna wij in overleg gaan om tot een gezamenlijke oplossing te komen."


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.