SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Eerste coronabesmetting in gemeente Lochem vastgesteld

  •  Nieuwe cijfers bekend
  •   18 maart 2020 - 14:46
  • Laatste update: 18 maart 2020 - 19:16
  •  

LOCHEM - Een inwoner van de gemeente Lochem is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dat bevestigt het RIVM, op basis van cijfers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Het gaat hierbij om het aantal positief geteste personen.

Inmiddels wordt niet iedereen meer getest, mede door een tekort aan tests. Daarom kan het werkelijke aantal besmettingen hoger liggen. In de gemeente Lochem werd de eerste persoon dinsdag of woensdag positief getest.

Advertentie

'Geen verrassing'

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve "Helaas komt deze mededeling niet als een verrassing. Ik hield er al rekening mee omdat we vanwege het aangepaste testbeleid van de GGD niet weten hoeveel mensen uit onze gemeente werkelijk besmet zijn. Ik wens daarom alle inwoners die nu te maken hebben met de verschijnselen van dit coronavirus heel veel sterkte. Het maakt des te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we allemaal de instructies en adviezen van het RIVM opvolgen. Het vraagt veel van ons allemaal dat realiseer ik mij heel goed. Alleen zo kunnen we verdere verspreiding beperken."

Ook in Zutphen is er al een bevestigde besmetting. Alleen in Brummen nog niet. Exacte cijfers per gemeente maakt de GGD ook niet meer bekend.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.